Dagbehandeling Buiten bewegen jong en oudDagbehandeling

De Dagbehandeling van Behandelcentrum Crabbehoff is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen met uitgebreide lichamelijke beperkingen in het dagelijks functioneren.

Het dagprogramma draagt ertoe bij dat u op verantwoorde wijze in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Het betekent ook dat uw partner of mantelzorger, die u thuis ondersteunt, minder wordt belast. Dagbehandeling kan ook volgen na revalidatie in het verpleeghuis.

Poliklinische revalidatie aan huis
Na ontslag uit het ziekenhuis thuis nog behandeling nodig? Dan spreken we over poliklinische revalidatie: voorzetting van fysiotherapie, ergotherapie, dieetadvisering, logopedie, psychologie of deelname aan een bewegingsgroep. Meestal gebeurt dat in de oefenruimtes binnen onze behandelcentra. Behandeling aan huis is in Dordrecht ook mogelijk.

Faciliteiten
De dagbehandeling beschikt over moderne en goed uitgeruste therapieafdelingen, aangepast sanitair, een fitness- en rustruimte en een tuin. Er zijn keukenfaciliteiten voor het oefenen van vaardigheden en computers met oefenprogramma’s. Er is aandacht voor onderling contact en actuele gebeurtenissen. In gemeenschappelijke verblijfsruimte worden dagbesteding – en groepsactiviteiten georganiseerd.

Wie komt u tegen?
Op de dagbehandeling werken vaste medewerkers: verzorgenden, activiteitenbegeleiders en bewegingscoördinatoren. Zij werken samen met u aan conditie en vaardigheden. Daarnaast zijn een specialist ouderengeneeskunde en therapeuten aan de dagbehandeling verbonden. met specialismen zoals MS, CVA en Parkinson. Wanneer nodig kan een psycholoog, maatschappelijk werkende of diëtist worden geraadpleegd.

Aanmelding
Aanmelden voor dagbehandeling kan via de huisarts of medisch specialist, door middel van een indicatieaanvraag via het CIZ. Het CIZ bepaalt ook of u in aanmerking komt voor vervoer naar de dagbehandeling. Uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en wordt vastgesteld door het CAK, Centraal Administratie Kantoor. Ook met een persoonsgebonden budget kunt u terecht op de dagbehandeling.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met de Dagbehandeling Crabbehoff.

T: (078) 652 87 88 van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.
E: dagbehandeling.med@zorggroepcrabbehoff.nl

Revalidatiezorg

Onze multidisciplinaire behandelteams hebben veel kennis van centraal neurologische aandoeningen zoals een beroerte (CVA), MS en Parkinson.

Dagbesteding

Het doel dat Zorggroep Crabbehoff voor ogen heeft is dat u als cliënt zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis kunt blijven wonen, waarbij wij de mantelzorger ondersteunen bij de zorg door tijdelijk zorg uit handen te nemen.