Foto Elbert Kruithof

EVV’er Elbert Kruithof wint positiviteitsprijs Zorggroep Crabbehoff

Wat was het spannend. Maar liefst 24 collega’s zijn niet alleen genomineerd door zijn of haar collega maar dit jaar ook door bewoners vanwege positief denken en handelen. Eerst verantwoordelijke verpleegkundige (EVV’er) Elbert Kruithof kreeg uiteindelijk die bijzondere prijs, de Grada. Bestuurder Johan Groen reikte maandag 13 mei de Grada uit aan de trotse winnaar.

Na lang beraad is de jury tot een unaniem oordeel gekomen. Johan Groen: “Elbert wordt gezien als een zeer prettige collega. Hij heeft een zeer positieve houding en brengt dat over op het team. Hij brengt rust en wijsheid in het team wat ook de teamspirit ten goede komt. Ook de bewoners zijn blij met hem, mede vanwege zijn enorme ervaring (meer dan 40 jaar) en zijn medische kennis.”

De Grada is een jaarlijks terugkerende prijs die uitgereikt wordt aan een medewerker van Zorggroep Crabbehoff die het toonbeeld is van positief denken en handelen. Het maakt niet uit wat voor functie iemand heeft. Iedereen mag een collega voordragen die voor positieve energie zorgt. Een commissie bepaalt uiteindelijk wie de Grada krijgt. Dat is altijd een feestelijk moment waarbij alle genomineerden in het zonnetje worden gezet.

Bijzondere herinneringen aan Grada Kriens
De Grada is vernoemd naar Grada Kriens, een voormalig medewerker van Zorggroep Crabbehoff die in 2012 is overleden. Grada is bijna 10 jaar werkzaam geweest binnen Zorggroep Crabbehoff. Omdat de positieve instelling van Grada zoveel impact had op de organisatie heeft Zorggroep Crabbehoff een beeldje naar haar vernoemd. Deze is postuum uitgereikt aan de familie van Grada in 2012. Sindsdien wordt deze ieder jaar op 12 mei (Dag van de Verpleging) uitgereikt. Omdat 12 mei dit jaar op een zondag valt, is besloten dit feestelijke moment naar maandag 13 mei te verplaatsen.

Meer nieuws