Foto feestelijke opening Bonsai

Nieuwe huiskamers woonzorgafdelingen feestelijk geopend!

Dinsdag 19 en woensdag 20 maart was het feest voor de bewoners én medewerkers van de wooneenheden Bonsai, Braam, Ceder, Citrus en Conifeer van Zorggroep Crabbehoff. Na maandenlange voorbereiding door bewoners en medewerkers werden de nieuwe huiskamers ‘officieel’ geopend. Onder luid gejuich knipten een bewoner en de financieel directeur het lint door. Dit was het startsein voor alle bewoners om plaats te nemen in de door hen zelf bedachte nieuwe huiskamer.

foto nieuwe woonkamer

Bewoners dachten graag mee
In 2018 is aan alle bewoners gevraagd om mee te denken met een nieuwe inrichting. Per wooneenheid zijn de wensen kenbaar gemaakt en zijn moodboards gemaakt door de bewoners. Deze hebben zij zelf gepresenteerd aan de firma StaalBaron. Deze is daarmee aan de slag gegaan en heeft de bewoners meerdere voorstellen gedaan waar zij uit konden kiezen. Eind vorig jaar is de definitieve keuze gemaakt. Nu was het eindelijk zover. En wat waren ze blij om het resultaat van hun inspanningen te zien. “We hebben het zelf mede bedacht en het is nog mooier dan ik vooraf had gedacht. Geweldig!”, aldus een trotse bewoner.

Eigen regie speelt een belangrijke rol
Zorggroep Crabbehoff vindt het belangrijk dat de bewoners zelf de regie behouden. Dat zij keuzes kunnen maken en hiermee hun zelfstandigheid behouden. “Wonen, welzijn en eigen regie, vandaag komt het allemaal samen”, aldus Peter Boeije, manager van de afdeling Somatiek. Het meedenken over een nieuwe huiskamer is hier een mooi voorbeeld van. Net als het zelf nadenken over het eten. Of beter nog, onder begeleiding ook zelf een bijdrage leveren aan het bereiden hiervan.

20190320_124144_resized                     20190319_124604_resized                  20190321_080208_resized 20190321_080331_resized foto's opening huiskamersFoto feestelijke opening Bonsai

Meer nieuws